Закон і Бізнес


Анонс правових подій тижня 25–29 червня


25.06.2018 08:50
2962

Вища рада правосуддя розглядатиме питання про звільнення, відрядження суддів та розгляне скарги на дії суддів, а ВККС — продовжуватиме кваліфоцінювання.Також плануються тематичні круглі столи та семінари.


26 червня

Засідатиме Вища рада правосуддя.

Розглядатимуться матеріали щодо внесення подань Президентові про призначення, переведення та відрядження суддів. Також Рада планує звільнити з посад 27 суддів, з них 13 — через непроходження кваліфікаційного оцінювання. Ще двох суддів можуть позбавити посади на підставі п.3 ч.6 ст.126 Конституції.

Вища кваліфікаційна комісія суддів працюватиме у пленарному складі.

Вона визначатиметься з результатом кваліфікаційного оцінювання одного зі столичних суддів, а у складі колегій цього та наступного дня проводитимуться співбесіди.

На Одещині розпочнеться засідання Вищої кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури.

Упродовж двох днів ВКДКА планує розглянути 20 скарг на рішення, дії та бездіяльність кваліфікаційно-дисциплінарних комісій адвокатури.

У Києві пройде практикум «Захист у корупційних злочинах».

Учасники заходу, що організовує комітет Асоціації адвокатів України з кримінального права та процесу, обміняються досвідом та практичними порадами щодо досудового розслідування корупційних злочинів.

У столиці збереться круглий стіл «Трудові права лікарів в умовах реформування системи охорони здоров’я».

Його проводить комітет з трудового права спільно з комітетом з медичного права Асоціації правників України.

У Харкові розпочнеться дводенний семінар «Особливості розгляду справ, пов’язаних із домашнім насильством».

Навчання проводить Харківське регіональне відділення Національної школи суддів у рамках програми USAID «Нове правосуддя».

27 червня

Працюватимуть перша та третя дисциплінарні палати Вищої ради правосуддя.

Планується винести рішення у 5 дисциплінарних справах та вивчити 29 скарг на дії суддів.

У Шацьку Волинської області пройде семінар «Деякі питання, що виникають при розгляді справ щодо кредитних правовідносин».

Захід організовують відділи підготовки суддів і тренерів (викладачів) Національної школи суддів спільно з Апеляційним судом Волинської області.

В Ірпені відбудеться круглий стіл «Електронні петиції як засіб прямого народовладдя».

Захід проводить відділення Асоціації правників України в Київській області.

29 червня

У смт Затока Одеської області обговорюватимуть дисциплінарну та кваліфікаційну практику кваліфікаційно-дисциплінарних комісій адвокатури.

Цей круглий стіл організовує Вища кваліфікаційно-дисциплінарна комісія адвокатури за участю голів та членів регіональних КДКА, членів ВКДКА.