Закон і Бізнес


В Києві підсумують роботу Дисциплінарної комісії арбітражних керуючих


12.06.2018 08:49
3412

Сьогодні, 12 червня, відбудеться круглий стіл, присвячений обговоренню актуальних питань діяльності Дисциплінарної комісії арбітражних керуючих Міністерства юстиції України, що організовує Комітет з конкурсного права Асоціації правників України спільно з членами Дисциплінарної комісії арбітражних керуючих Міністерства юстиції України.


Як повідомили «ЗіБ» в прес-службі АПУ, захід відбудеться о 15:00  годині за адресою: м. Київ, вул. Парково-Сирецька, 23, прес-центр ІА «ЛігаБізнесІнформ».

В Україні триває реформа системи банкрутства, яка лежить в двох площинах: 1) внесення змін до законодавства про банкрутство – прийнято в першому читанні Кодекс процедур банкрутства; 2) формування належної практики правозастосування. Обидва ці вектора мають спільну мету - підвищення ефективності процедур банкрутства.

Важливу роль у формуванні належної практики правозастосування та забезпеченні ефективного використання законодавства про банкрутство грають ключові гравці в цих процедурах — арбітражні керуючі. Від рівня їх професіоналізму, досвіду, морально-ділових якостей багато в чому залежить ефективність процедур банкрутства.

Контроль за їх діяльністю арбітражних керуючих здійснює Дисциплінарна комісія арбітражних керуючих Міністерства юстиції України, яка була обрана понад три роки  назад.

На заході буде оговорено, чи стала робота Дисциплінарної комісії арбітражних керуючих Міністерства юстиції України надійною підмогою для формування Міністерством юстиції України державної політики у сфері банкрутства, які системні помилки допускаються арбітражними керуючими під час здійснення повноважень в процедурах банкрутства та інші актуальні питання діяльності Дисциплінарної комісії арбітражних керуючих.

Участь у заході безкоштовна. До участі запрошуються керівники всіх саморегулівних організацій арбітражних керуючих, арбітражні керуючі, фахівців в сфері банкрутства.