Закон і Бізнес


FRC підвищила збори для аудиторів третіх країн


11.06.2018 14:34
3901

Рада з фінансової звітності (FRC) підвищила реєстраційні та щорічні збори для аудиторів третіх країн (third country auditors), які перевіряють звітність неєвропейських компаній, що мають лістинг на ринках, що регулюються Європейським Союзом.


Про це «ЗіБ» повідомили в прес-службі Палати аудиторів і бухгалтерів України.

Як відомо, аудиторами третіх країн вважають неєвропейських аудиторів компаній, що мають резидентство поза європейською економічною зоною, чиї цінні папери торгуються на регульованих майданчиках Великобританії. Від таких аудиторів вимагається реєстрація в FRC та її регулярне щорічне підтвердження. Рада з фінансової звітності за певних обставин має право виключити аудитора третьої країни з офіційного реєстру.

Сума зборів, яку мусять сплачувати FRC аудитори третіх країн, залежить від особливостей аудиторського режиму, чинного в їх країнах: що більше відмінностей він має від європейської системи – то вищими є суми належних до сплати зборів.

Нагадаємо, запроваджені Радою з фінансової звітності реєстраційні та щорічні збори покликані забезпечити довіру громадськості до звітності всіх компаній, що мають лістинг на європейських біржах.