Закон і Бізнес


Інвестиційний нагляд

За держпідтримкою інвестиційної діяльності будуть стежити


№51 (1090) 22.12—28.12.2012
2949

Урядовці пропонують встановити контроль за ефективністю державної підтримки інвестиційної діяльності тих підприємств, які працюють у особливо важливих для держави сферах.


Держпідприємництво підтримало розроблений Мінекономрозвитку проект закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо стимулювання залучення інвестицій». Документом пропонується доповнити перелік шляхів державної підтримки для реалізації інвестиційних проектів. Крім цього, проект визначає на довгостроковий період перелік пріоритетних видів економічної діяльності, щодо яких передбачається надавати державну підтримку для реалізації інвестиційних проектів.

Також автори змін пропонують збільшити основні показники інвестиційних проектів для суб’єктів великого підприємництва. Це, за задумом урядовців, має збільшити обсяги залучених інвестиційних ресурсів та позитивно відобразиться на економічному та соціальному розвитку країни.

Передбачає ініціатива й запровадження моніторингу ефективності застосування механізмів державної підтримки інвестиційної діяльності суб’єктів господарювання у пріоритетних напрямах економіки.