Закон і Бізнес


Піраміди зі зручностями

Туристам створять комфорт для споглядання старовини


На плато Гізи туристам доводиться дивитися не стільки на піраміди, скільки під ноги й за кишенями.

№23 (1373) 09.06—15.06.2018
4584

Туристичні компанії й гіди в Єгипті скаржаться на «незручності та страждання», які відчуває більшість туристів у районі пірамід у Гізі.


Як повідомили у Федерації туристичних палат Єгипту, більшість претензій пов’язана з надокучливістю місцевих торговців. Вони займаються своїм промислом, попри серйозні штрафи, при бездіяльності поліції.

Вуличні «підприємці» переслідують мандрівників упродовж їхнього маршруту до пірамід, заважаючи робити фотографії або просто насолодитися спогляданням пам’ятника. Як повідомляють єгипетські гіди, нерідко, щоб позбутися нав’язливих осіб, туристи змушені щось у них купити.

Крім того, сама територія навколо пірамід не сприяє позитивним емоціям: немає туалетів та інших об’єктів інфраструктури, де подорожувальники могли б, наприклад, відпочити в тіні.

У міністерстві старовини на запит федерації відзначили, що вирішення проблеми — в комплексному плані розвитку району пірамід, реалізація якого почнеться ближче до відкриття Великого єгипетського музею, запланованого на кінець 2018 року.

У рамках цього проекту на території плато облаштують гравієві доріжки, туристів возитимуть на електрокарах. З’являться кафе, інфопункти і навіть готель з видом на піраміди. Торговців і тварин обіцяють не допускати на оновлену територію.