Закон і Бізнес


Насолоджуйся і поважай


№23 (1373) 09.06—15.06.2018
4666

В Амстердамі почали нову кампанію Enjoy and Respect («Насолоджуйся і поважай»). Її мета — виховати найбільш проблемних туристів.


Так, якщо хтось випорожниться в канал або викине сміття в недозволеному місці, йому доведеться заплатити штраф у розмірі €140. Пияцтво в громадських місцях обійдеться в €95, повідомляє офіційний сайт міста.

Ці обмеження спрямовані насамперед на найбільш проблемну категорію туристів: чоловіків з Нідерландів і Великої Британії віком від 18 до 34 років, які приїжджають до Амстердама на вихідні, щоб «відірватися на повну». «Ця кампанія нічого не забороняє, вона закликає людей ставитися шанобливо до міста», — прокоментував директор з маркетингу міста Амстердам Франс ван дер Аверт.

Кампанія включатиме он-лайн-рекламу, оголошення в аеропортах і сповіщення, що відправлятимуться туристам на телефон за допомогою GPS. На неї муніципалітет виділяє €225 тис.

Раніше міська влада заявила, що заборонить такі популярні серед туристів розваги, як пивні велосипеди, сигвєї та алкотури на теплоходах.