Закон і Бізнес


Негатив в сети


№22 (1372) 02.06—08.06.2018
6709

Критика мало кому подобається. Як її повинні сприймати судді, якщо негативні висловлювання на їх адресу в публічному просторі поширює представник однієї зі сторін процесу?


Артем Щербина з Орджонікідзевського районного суду м.Маріуполя вважає, що у такий спосіб формується негативна громадська думка про головуючого в конкретній справі. Про одну з таких спроб він розповів Вищій раді правосуддя (№2545/0/6-18).

Конфлікт виник ще до початку судового засідання через наміри представника позивача зняти процес на відео. Потім на каналі Ютубу останній виклав ролик, який так і називав: «Суддя Щербина порушує Конституцію». За словами судді, це змонтований та спотворений уривок запису діалогу між ним та представником позивача.

Через 2 місяці після тих подій, в юридичному інтернет-журналі вийшла стаття, в якій стверджувалося, що судді Донецької області потурають інтересам одного з олігархів. До неї додано те саме відео.

А.Щербина вважає, що у такий спосіб на нього чиниться інформаційний тиск. Адже справа, яку він розглядає, стосується стягнення заробітної плати саме з підприємств цього олігарха. Тож суддя просить втрутитися як ВРП, так і Генеральну прокуратуру.