Закон і Бізнес


НАЗК виявила порушення у деклараціях чиновників Мінфіну

та ДСНС


31.05.2018 11:43
3119

Антикорупційне агентство направило до суду 4 адмінпротоколи, складені за результатами планових перевірок в Міністерстві фінансів України та в Державній службі України з надзвичайних ситуацій.


Про це «ЗіБ» повідомили в прес-службі НАЗК.

За рішенням Національного агентства з питань запобігання корупції направлено до суду ще 4 протоколи про адміністративні правопорушення за неподання/несвоєчасне подання повідомлень про суттєві зміни в майновому стані та несвоєчасне подання декларації.

Відповідні протоколи складено стосовно 3-х посадовців Мінфіну, два з яких не подали та один несвоєчасно подав повідомлення про суттєві зміни в майновому стані внаслідок отримання доходу на суму, що перевищує 50 прожиткових мінімумів для працездатних осіб. Відповідальність за такі порушення передбачена частиною другою статті 172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Крім того, складено протокол про адміністративне правопорушення за частиною першою статті 172-6 КУпАП стосовно посадовця ДСНС, який несвоєчасно подав декларацію за 2016 рік. Службовець на початку 2017 року подав декларацію до призначення на посаду (декларацію кандидата), яка охоплювала попередній рік (відповідно до частини третьої статті 45 Закону). Проте щорічну декларацію за 2016 рік службовець подав лише після отримання повідомлення Національного агентства.