Закон і Бізнес


З в’язниці Таїланду можна вийти на волю при одній умові


30.05.2018 15:41
4870

Засуджених українців КорольТайланду може помилувати, якщо вони вивчатимуть тайську мову та навчатимуться грі на національному музичному інструменті.


Як повідомили «ЗіБ» в прес-службі  омбудсмена, уповноважений Людмила Денісова здійснює провадження в інтересах двох громадян України, засуджених у Королівстві Тайланд.

Українців затримали у 2016 році на території Королівства Тайланд та засудили до 25 років позбавлення волі за звинуваченням у контрабанді наркотиків.

Однією з умов отримання помилування від Короля Тайланду є підтвердження наміру стати на шлях виправлення через відвідування курсів вивчення тайської мови, курсів гри на одному із тайських національних музичних інструментів, або оволодіння однією з прикладних художніх навичок чи професій. Родичі засуджених повідомили Омбудсмена, що українцям у Тайланді не надається така можливість, тому вони не можуть просити Короля про помилування.

У зв’язку з цим, Уповноважений звернулась до Надзвичайного і Повноважного Посла України в Королівстві Тайланд Андрія Бешти з проханням перевірити наявність у громадян можливості підтвердити свій намір стати на шлях виправлення.