Закон і Бізнес


У Чернігові обговорять особливості формування суду присяжних


30.05.2018 08:50
2743

30 травня у Чернігові відбудеться круглий стіл «Особливості формування, діяльності та фінансування судів присяжних: регіональний аспект», який проводить відділення АПУ в Чернігівській області за сприяння Чернігівської обласної ради.


Про це «ЗіБ» повідомили в прес-службі Асоціації правників України.

Основна мета заходу — ознайомити керівників органів місцевого самоврядування із правовим регулюванням діяльності судів присяжних в Україні, визначити наявні та перспективні  проблемні питання, пов’язані з їх функціонуванням.

На круглому столі планується обговорити наступні питання:

- Правове регулювання інституту суду присяжних;

- Проблеми в формуванні єдиного підходу до організації відбору та формування списку суддів присяжних;

- Відпрацювання алгоритму взаємодії між органами місцевого самоврядування, Державною судовою адміністрацією України та інститутами громадського суспільства щодо контролю за діяльністю судів присяжних;

- Проблеми соціального захисту присяжних суддів;

- Перспективи подальшої діяльності інституту присяжних в розрізі сучасних реформ місцевого самоврядування та судової системи України.

Модератором заходу виступає Тетяна Ющенко, адвокат, голова Відділення Асоціації правників України в Чернігівській області, експерт програми реформування судових та правоохоронних органів Українського інституту майбутнього (UIF), голова ГО «Суспільний правничий альянс»

Доповідатимуть на круглому столі: Ігор Вдовенко, голова Чернігівської обласної ради; Михайло Целуйко, начальник Управління Державної судової адміністрації України в Чернігівській області; Тетяна Русанова, суддя у відставці; Юрій Соколов, голова комісії з питань забезпечення законності, протидії корупції, депутатської діяльності та регламенту Новозаводської районної ради у м. Чернігові, присяжний Новозаводського районного суду м. Чернігова; голови Деснянської та Новозаводської районних рад в м. Чернігові, голови об’єднаних територіальних громад області.

Місце проведення: м. Чернігів, просп. Миру, 43, конференц-зал в приміщенні Чернігівської обласної ради. Початок заходу о 11:00 годині.