Закон і Бізнес


Керівництву КМДА запропонували варіант вирішення квартирної черги


29.05.2018 17:05
Аліна Биркун
4001

На сьогоднішній день у Києві 35 тисяч осіб перебувають у черзі на отримання житла. Керівництву КМДА запропонували направляти 5% кошторису будівництва на вирішення соціального питання черговиків.


Під час бізнес-форуму столичних та черкаських підприємців у Київській торгово-промисловій палаті,  голова Черкаського Земляцтва «Шевченків край» у м. Києві та Президент Будівельної палати України Петро Шилюк презентував програму забезпечення житлом черговиків.

«На сьогоднішній день у Києві 35 тисяч осіб у черзі, які мають бути забезпечені житлом: бюджетники, викладачі, поліція, афганці, чорнобильці. Будівельники обкладені податком — 4 % кошторису будівництва, згідно з законодавством,  іде на розвиток міста, де будується житло. Я пропоную зміни до закону – скасувати цю норму, але направити 5 % з метра квадратного  на цільове вирішення соціального питання черговиків», — висунув пропозицію П.Шилюк. Ця ініціатива зацікавила керівників КМДА.

Також на заході відбулася презентація підприємств Черкаської області та міста Києва, де 45 компаній отримали змогу надати свої пропозиції та продемонструвати можливості.Черкаські та київські підприємці отримали нові ділові контакти та налагодили співпрацю з партнерами.

Окрім цього, начальник управління промисловості та інноваційної політики КМДА  Анатолій Баган повідомив, що 5 червня відбудеться виставка-презентація промислових підприємств міста Києва, на якій буде представлено 300 промислових підприємств міста Києва, наукових установ і парків.