Закон і Бізнес


Анонс правових подій тижня 29 травня – 1 червня


29.05.2018 08:50
3492

Цього тижня у Києві працюватимуть Вища рада правосуддя та дисциплінарні палати, які будуть вирішувати питання звільнення, відрядження суддів та вивчатимуться скарги на суддів. Також АПУ проведе тематичні форуми та круглі столи. ВККС продовжить співбесіди з суддями та визначить куди перевести суддів з ліквідованих вищих спецсудів.


29 травня

Збереться на засідання Вища рада правосуддя.

Вона має розглянути питання про внесення подань Президенту щодо відрядження суддів. Також планується звільнити 8 суддів за загальними обставинами та одного — на підставі п.3 ч.6 ст.126 Конституції.

Крім того, вивчатимуться 3 скарги суддів на висновки дисциплінарних палат ВРП та повідомлення про втручання в правосуддя, що надійшло з Київського апеляційного господарського суду.

Вища кваліфікаційна комісія суддів працюватиме у складі колегій.

Цього та наступного дня триватимуть співбесіди за результатами дослідження досьє у межах кваліфікаційного оцінювання суддів місцевих та апеляційних судів.

У Національній школі суддів відбудеться зустріч її  керівництва, представників проектів міжнародної допомоги з кандидатами на посаду судді, які нині проходять спеціальну підготовку.

На обговорення  будуть винесені  стан та перспективи судової реформи в контексті кадрового забезпечення правосуддя, актуальні питання спеціальної підготовки майбутніх суддів.

Відкриється Запорізький регіональний судовий форум «Адміністрування судами».

Захід організовують Асоціація правників України та Асоціація розвитку суддівського самоврядування за підтримки програми USAID «Нове правосуддя».

В Ірпені збереться круглий стіл «Електронні петиції як засіб прямого народовладдя».

Його організатором виступає відділення Асоціації правників України в Київській області.

30 травня

Працюватимуть Друга та Третя дисциплінарні палати Вищої ради правосуддя.

Вони планують розглянути 20 дисциплінарних справ і проаналізувати 47 скарг на суддів щодо наявності підстав для відкриття проваджень.

У Дніпрі пройде семінар «Провадження на підставі угод».

Він призначений для суддів місцевих загальних та апеляційних судів і проводиться відділом підготовки суддів та Дніпропетровським регіональним відділенням Національної школи суддів.

У Чернігові відбудеться круглий стіл «Особливості формування, діяльності та фінансування судів присяжних: регіональний аспект».

Його проводить відділення Асоціації правників України в Чернігівській області за сприяння Чернігівської обласної ради.

31 травня

Вища кваліфікаційна комісія суддів засідатиме у складі палати з питань добору і публічної служби суддів.

Вона продовжить визначатися, до яких судів рекомендувати для призначення суддів Верховного та вищих спеціалізованих судів, які залишаються у штатах цих установ.

У Львові розпочнеться VІII західноукраїнський юридичний форум Асоціації правників України.

Його учасники обговорять реалії та перспективи юридичної освіти, перші результати роботи Верховного Суду та новели процесуальних кодексів.

1 червня

У Дніпрі пройде семінар «Актуальні питання застосування законодавства про відповідальність за порушення грошових зобов’язань».

Навчання для представників місцевих господарських судів організовує Дніпропетровське регіональне відділення Національної школи суддів.

У Запоріжжі відбудеться регіональна дискусія «Prozorri закупівлі».

Її організатором виступає відділення Асоціації правників України у Запорізькій області.

У Харківському апеляційному адміністративному суді проведуть семінар «Окремі аспекти доказування та формалізації електронних доказів у господарському процесі».

Навчання організовує Харківське регіональне відділення Національної школи суддів.