Закон і Бізнес


Ідилія без стаканчика

На італійському архіпелазі заборонили пластиковий посуд


Треміті вважається раєм для дайверів, любителів романтики й усамітненого відпочинку.

№21 (1371) 26.05—01.06.2018
4325

Штраф до €500 загрожує туристам, які спробують скористатися пластиковим одноразовим посудом на італійських островах Треміті. Заборона стосується й місцевих жителів.


Острови Треміті — єдиний італійський архіпелаг в Адріатичному морі площею менш як 300 га. 5 островів —Сан-Доміно, Сан-Нікола, Капрая, Кретаччо та П’яноза, розташованих за 20 км від східного берега півострова Гаргано, називають ідилічними.

Наслідки масового туризму помітні й тут: на островах багато пластикового сміття, яке захаращує як пляжі, так і прибережні води. У зв’язку із цим мер Треміті Антоніо Фентіні ввів заборону на використання пластикового посуду на архіпелазі з травня цього року.

Він послався на дані екологів, які досліджували місцеві прибережні води і виявили, що на кожен кубометр припадає понад два шматки нерозкладного пластику, також є інше сміття, повідомляє РІА «Новости».

Заборона на одноразовий пластик діє як для туристів, так і для місцевих жителів. Стягнення за порушення значне: від €50 до 500, штрафуватимуть на місці.

За словами мера, пікніки на островах ніхто не забороняє, але треба буде користуватися багаторазовим або біорозкладним посудом. При цьому він не виключив, що в перспективі на архіпелазі введуть обмеження на використання пластикових пляшок і контейнерів з полістиролу.