Закон і Бізнес


Купіть вік


№21 (1371) 26.05—01.06.2018
4641

До кінця цього року у Великій Британії набере чинності закон про цифрову економіку. Серед іншого він передбачає суворі правила щодо доступу до сайтів з контентом «для дорослих».


Digital Economy Act 2017 вимагає від порносайтів верифікувати вік користувачів. Невиконання цих вимог загрожує чималими штрафами — до ₤250 тис., а також повним блокуванням з боку провайдерів.

Запровадження цих правил відкладали, щоб дати Британській раді з питань класифікації фільмів час на розроблення відповідних інструкцій. Після чого їх має схвалити британський парламент.

Як повідомляє The Telegraph, регулятори запропонували користувачам купувати «порноперепустку» в газетних кіосках, щоб підтвердити свій реальний вік. Картка міститиме 16-символьний код і коштуватиме близько ₤10. Для її придбання потрібно буде пред’явити посвідчення водія або паспорт. Але персональні дані покупця вносити до бази даних не будуть.

Згідно з опитуванням, проведеним у 2014 році, більше від половини повнолітніх британців відвідують порносайти. Причому статистика показала, що щомісячно контент для дорослих переглядають 1,4 млн дітей, половина з яких віком від 6 до 14 років.