Закон і Бізнес


Поверни все пробачу

Хто в Китаї платить за роман, що не закінчився шлюбом


№21 (1371) 26.05—01.06.2018
5332

Останнім часом «відступні за розставання» стали для китайців поширеною практикою. Таку опцію використовують пари, які довго були разом, але так і не одружилися, а значить, не можуть пройти через офіційний розподіл майна.


Платить відступні той партнер, який вирішив припинити стосунки. Одні підходять до визначення суми прагматично. Інші ж можуть спробувати оцінити не тільки матеріальні збитки, а й емоційну шкоду від розлуки.

Зазвичай компенсацію виплачують чоловіки, які виступають ініціаторами розставання, щоб підсолодити покинутій супутниці гіркоту припинення взаємин. Але все частіше й жінки вважають для себе прийнятним повернути партнерові певну суму.

Так, у квітні одна пані надіслала колишньому скрупульозний перелік ресторанних і готельних рахунків, сплачений ним за час стосунків. Вона вирішила, що буде справедливо відшкодувати йому ці витрати.

У січні в м.Нінбо молодик зажадав компенсацію у своєї колишньої дівчини, мотивувавши це тим, що вона покинула його через облисіння.

А недавно персонал одного з барів у Ханчжоу повідомив у поліцію, що виявив підозрілу валізу. В ній лежало 2 млн юанів (більш як 8,2 млн грн.). Незабаром у місцеве відділення з’явилася молода пара.

З’ясувалося, що вони зустрічалися в барі, щоб поставити крапку у стосунках. Молодик приніс валізу, озвучив суму й пішов. Але його колишній здалося, що всередині «не вистачає кількох мільйонів», тому вона покинула бар, не доторкнувшись до валізи, повідомляє Global Times.

Коли поліцейські повертали гроші, то порадили чоловікові надалі бути обережнішим з такою великою сумою (в соцмережі написали, що грошей вистачило б на купівлю будинку в Ханчжоу). У відповідь молодик спантеличено поцікавився: «А два мільйони — це багато?».