Закон і Бізнес


Держава заборгувала адвокатам 10 млн гривень


21.05.2018 15:45
12055

В бюджеті системи безоплатної правової допомоги відбулася кризова ситуація. У всіх регіонах країни перед адвокатами виникла заборгованість за надані ними послуги на підставі доручень центрів БПД.


Про це повідомила голова НААУ Лідія Ізовітова під час наради з керівниками органів адвокатського самоврядування західного регіону, повідомляє «ЗіБ».

Голова НААУ поінформувала про ключові проблеми, з якими стикається адвокатура на сьогоднішній день. За її інформацією, створено заборгованість перед адвокатами, які надають послуги за дорученнями центрів правової допомоги, у сумі 10 млн грн. При цьому борги існують фактично по всіх регіонах країни.

НААУ та профільний комітет з питань БПД консолідує інформацію про суми накопичених заборгованостей в розрізі областей та звернеться до Кабінету міністрів із вимогою розрахуватися з адвокатами за рахунок резервного фонду держбюджету. Також до цієї проблеми має бути привернуто увагу Президента країни як гаранта Конституції та Уповноваженого Верховної ради з прав людини, оскільки така ситуація ставить під ризики конституційні гарантії для кожної людини на отримання професійної правової допомоги.