Закон і Бізнес


Кар’єрне зростання у юрфірмі: експерт назвав 5 головних умов


11.05.2018 16:52
6543

Невід’ємною складовою стратегії розвитку будь-якої юридичної фірми є партнерство. І хоча подібні ключові питання завжди визначаються спільно, уникнути проблем все ж не вдасться. Водночас, цілком можливо мінімізувати негатив та виключити типові помилки.


Про партнерство, його форми, види і умови досягнення співробітниками, а також організаційну структуру юридичної фірми розповів партнер Sofiya Law Firm Олександр Поліводський під час авторської лекції для освітнього курсу Leadership in Law, що днями проходив у Києві.

Так, на думку експерта, крім досвіду роботи, партнер юридичної фірми повинен мати певні вміння та навички, що відрізняють його від звичайного співробітника компанії:

1) здатність брати на себе відповідальність;

2) організація нових практик, розвиток контактів, побудова іміджу;

3) лідерські навички - управління людьми та навчання персоналу (менторство);

4) розуміння управлінських функцій;

5) креативність мислення.

Розглядаючи питання організації та становлення партнерства, О.Поліводський звернув увагу на типові помилки, які спричиняють непорозуміння і конфлікти, що врешті приводять до знищення бізнесу. Серед них: невиправданий романтизм та наївність учасників проекту, переоцінка ресурсів і навпаки – недооцінка власних можливостей. Звичайно, особливе значення мають фінансові правила, нехтувати якими в жодному разі не можна. «Навряд буде успішною модель «ділимо все порівну», - переконаний партнер Sofiya Law Firm, - так само, як і політика одноосібного використання спільних ресурсів. У цих питаннях повинна існувати система взаємної фінансової звітності, що є запорукою етичної поведінки усіх партнерів».