Закон і Бізнес


В Україні для адвокатів стартують європейські тренінги у сфері прав людини


11.05.2018 15:24
11454

Національна асоціація адвокатів України спільно із Радою Європи розпочинає проведення тренінгів за провідними освітніми курсами Європейської програми навчання представників юридичних професій у сфері прав людини HELP.


Як повідомили «ЗіБ» прес-служба НААУ, тренінги проводитимуться сертифікованими тренерами програми HELP та експертами Національної асоціації адвокатів України.

Метою тренінгів є підвищення кваліфікації і компетенції адвокатів у контексті застосування Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод у їхній щоденній роботі.

Програма HELP – Європейська програма навчання в сфері прав людини для представників юридичних професій, що підтримується Радою Європи. Тренінг направлений на підготовку пулу сертифікованих тренерів, які представляють адвокатську спільноту, задля більш ефективної розробки дистанційних курсів до програм Національної школи суддів, Національної академії прокуратури та програм підвищення кваліфікації НААУ. Учасники тренінгу матимуть можливість ознайомитися з методологією викладання дистанційних курсів власне програми Ради Європи, отримати навички з розробки таких курсів на платформі Moodle, а також дізнатися про роботу програми HELP в країнах-членах Ради Європи.

Навчання курсу проводитиметься за методологією викладання дистанційних курсів програми HELP, що передбачає очно-заочне навчання та включає перший очний тренінг для введення в тему та напрацювання навичок роботи із дистанційним курсом на платформі Moodle, заочне самостійне навчання учасників під дистанційним наглядом тренерів за учасниками, повторний очний тренінг із тренерами для закріплення засвоєного матеріалу. Вказані заходи розраховані на невеликі групи для кращого опанування теми.

Адвокати, які пройдуть навчання та тренінг, отримають сертифікат Ради Європи відповідно до результатів проходження навчання.

Окрім того, кожен учасник тренінгу отримає сертифікат про підвищення кваліфікації, акредитований Експертною радою з питань акредитації та сертифікації НААУ, за відповідну тривалість очного тренінгу.

До участі у заході запрошуються адвокати, помічники адвокатів, стажисти.

Перший семінар відбудеться у м. Дніпро за курсом «Вступ до Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод». Час та місце семінару буде анонсовано додатково.

Наступні тренінги плануються у містах Київ, Львів, Одеса, Черкаси та інших.