Закон і Бізнес


Дикі ціни


Якщо хтось і був радий туристам, так це представники малого бізнесу — ресторанів і крамничок.

№18-19 (1368-1369) 10.05—18.05.2018
4429

Влада іспанського курортного міста Пальма на острові Мальорка з червня заборонить власникам квартир пускати туристів на нічліг. Це перше подібне рішення місцевої влади в Іспанії.


Мер Пальми заявив, що цей захід стане прикладом для інших міст, що потерпають від масового туризму. Але асоціації підприємців попереджають, що це рішення позначиться на доходах багатьох сімей городян.

Будинки і котеджі не потраплять під обмеження, за винятком тих, що розташовані в охоронних зонах, в безпосередній близькості від аеропортів і в промислових зонах, повідомляє Бі-Бі-Сі.

У Пальмі, як і в багатьох інших містах світу, зріс потік туристів. Частково це зумовлено збільшенням кількості пропозицій оренди житла в Інтернеті.

Місцеве населення незадоволене високими цінами. Повідомляється, що з 2013 року орендна плата в Пальмі зросла на 40%. Також їх обурює погіршення умов у районах, що стали популярними серед туристів, через шум і непристойну поведінку гостей.

«Пальма — рішуче і сміливе місто. Ми погодилися на заборону, виходячи з інтересів городян, і нам здається, це буде прикладом для інших міст, які побачать, що в основі цього — визначення балансу», — сказав мер Антоні Ногера.

У 2017 році в Пальмі заборонили рекламу неліцензованих квартир. Порушення цього правила загрожувало великими штрафами. У Барселоні також увели аналогічні обмеження.