Закон і Бізнес


Засідання ВРП 10 травня 2018 року (порядок денний, відео)


10.05.2018 10:00
5349

Під час засідання 10 травня Вища рада правосуддя розгляне питання про відставку та звільнення суддів, заслухає скарги суддів на висновки дисциплінарних палат Ради та розгляне повідомлення суддів про втручання в їх діяльність.


Порядок денний № 33

засідання Вищої ради правосуддя

10 травня 2018 року

 

 

1. Розгляд матеріалів щодо внесення подання Президентові України про призначення МАЦЕДОНСЬКОЇ Вікторії Едуардівни на посаду судді Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду.

(Доповідач – член Вищої ради правосуддя Артеменко І.А.)

 

2. Розгляд матеріалів щодо звільнення суддів з посад за загальними обставинами:

- у зв’язку з поданням заяви про відставку:

Карнауха Андрія Станіславовича - судді апеляційного суду Чернігівської області;

М'ясоєдової Тетяни Миколаївни - судді апеляційного суду Автономної Республіки Крим;

(Доповідач – член Вищої ради правосуддя Беляневич В.Е.)

- у зв’язку з поданням заяви про відставку:

Неклеси Віктора Івановича - судді апеляційного суду Автономної Республіки Крим;

Ящук Тетяни Михайлівни - судді Шумського  районного  суду Тернопільської області;

(Доповідач – член Вищої ради правосуддя Волковицька Н.О.)

- у зв’язку з поданням заяви про відставку:

Пислара  Віктора Петровича - судді Приморського районного суду міста Одеси;

(Доповідач – член Вищої ради правосуддя Говоруха В.І.)

- у зв’язку з поданням заяви за власним бажанням:

Степаненка Вячеслава Віталійовича - судді Дніпропетровського окружного адміністративного суду.

(Доповідач – член Вищої ради правосуддя Овсієнко А.А.)

 

3. Розгляд питання про звільнення Ротмістренка Михайла Володимировича з посади судді Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області на підставі пункту 3 частини шостої статті 126 Конституції України відповідно до рішення Другої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 2 жовтня 2017 року  № 3075/2дп/15-17.

(Доповідач – член Вищої ради правосуддя Швецова Л.А.)

 

4. Розгляд питання про поновлення судді Білгород-Дністровського міськрайонного суду Одеської області БОЯРСЬКОМУ Олександру Олександровичу  строку на оскарження рішення Першої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від  19 січня 2018 року № 108/1дп/15-18 про притягнення його до дисциплінарної відповідальності.

(Доповідач – член Вищої ради правосуддя Говоруха В.І.)

 

5. Розгляд скарги судді Білгород-Дністровського міськрайонного суду Одеської області БОЯРСЬКОГО Олександра Олександровича на рішення Першої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 19 січня 2018 року № 108/1дп/15-18 про притягнення його до дисциплінарної відповідальності.

(Доповідач – член Вищої ради правосуддя Говоруха В.І.)

 

6. Розгляд скарги судді Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ Квасневської Наталії Дмитрівни на рішення Другої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 19 лютого 2018 року № 526/2дп/15-18 про притягнення її до дисциплінарної відповідальності.

(Доповідач – член Вищої ради правосуддя Швецова Л.А.)

 

7. Розгляд скарги судді Білгород-Дністровського міськрайонного суду Одеської області ГАЙДИ-ГЕРАСИМЕНКО Олени Дмитрівни на рішення Третьої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 14  лютого 2018 року        № 464/3дп/15-18 про притягнення її до дисциплінарної відповідальності.

(Доповідач – член Вищої ради правосуддя Данішевська В.І.)

 

8. Розгляд скарги судді Дарницького районного суду міста Києва Леонтюк Любові Кирилівни на рішення Третьої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 21 лютого 2018 року № 570/3дп/15-18 про притягнення її до дисциплінарної відповідальності.

(Доповідач – член Вищої ради правосуддя Швецова Л.А.)

 

9. Розгляд скарги судді Орджонікідзевського районного суду міста Запоріжжя Бойка Олександра Юрійовича на рішення Третьої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 21 лютого 2018 року № 579/3дп/15-18 про притягнення його до дисциплінарної відповідальності.

(Доповідач – член Вищої ради правосуддя Швецова Л.А.)

 

10. Розгляд клопотання судді господарського суду Харківської області ПОГОРЕЛОВОЇ Олени Вадимівни про поновлення строку на оскарження рішення Третьої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 14 березня 2018 року             № 768/3дп/15-18 про притягнення її до дисциплінарної відповідальності.

(Доповідач – член Вищої ради правосуддя Беляневич В.Е.)

 

11. Розгляд скарги прокурора Сумської області Матвійчука В.А. на рішення Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів від 13 грудня 2017 року № 328дп-17 про закриття дисциплінарного провадження щодо прокурора Сумської місцевої прокуратури Сумської області ОСНАЧА Олександра Михайловича.

(Доповідач – член Вищої ради правосуддя Бойко А.М.)

 

12. Про затвердження висновків членів Вищої ради правосуддя про відсутність підстав для вжиття заходів щодо забезпечення незалежності суддів та авторитету правосуддя:

1) Бойка А.М. - за повідомленням  судді повідомлення судді Недригайлівського районного суду Сумської області ЖМУРЧЕНКА Василя Дмитровича;

2) Бойка А.М. – за повідомленням Южноукраїнського міського суду Ми