Закон і Бізнес


На тротуарах заборонять паркуватися


08.05.2018 14:14
4309

В Україні заборонять проектування тимчасових автостоянок на тротуарах, що сприятиме підвищенню безпеки у пішохідних зонах та мінімізації можливих аварій за участю пішоходів.


Відповідні зміни містяться у новому ДБН «Вулиці і дороги населених пунктів», підготовлені Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, передає «Закон і Бізнес».

Згідно з новим ДБН, не допускається проектування тимчасових автостоянок:

- на тротуарах;

- уздовж проїзних частин магістралей загальноміського значення безперервного руху;

- уздовж проїзних частин магістралей загальноміського значення регульованого руху і магістралей районного значення у випадку, коли коефіцієнт використання пропускної здатності наближається до 1 та при виділенні на цих магістралях окремих смуг для руху маршрутного транспорту.

Оновлені державні будівельні норми поширюватимуться на проектування нових і реконструкцію існуючих вулиць та доріг.

Фактичні порушення паркування під час експлуатації доріг регулюватимуться відповідно до новоприйнятого Закону України від 21.12.2017 № 2262-VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування сфери паркування транспортних засобів», що вступає в силу 27 вересня 2018 року.

Новий проект ДБН В.2.3-5:2018 щодо вулиць і доріг розроблений на заміну аналогічного ДБН 2001 року, вже затверджений і буде опублікований найближчим часом.