Закон і Бізнес


ВС скасував постанову ВР про звільнення судді ВГС


07.05.2018 16:01
10256

Верховний Суд в складі касаційного адміністративного суду скасував постанову Верховної Ради від 29.09.2016 № 1616-VIII про звільнення судді Вищого господарського суду України Станіслава Мирошниченка.


Про це «ЗіБ» повідомив адвокат Ростислав Кравець.

Як зазначив адвокат, рішення прийнято на підставі процедурних порушень ВР під час ухвалення постанови про звільнення.

Нагадаємо, 24 грудня 2015 року Вища рада юстиції вирішила внести подання до Верховної Ради України про звільнення С.Мирошниченка з посади судді Вищого господарського суду України у зв’язку з порушенням присяги судді.

Дисциплінарна справа на суддю була відкрита на підставі звернення Хмельницької міської ради та народного депутата у зв’язку із упередженістю та безпідставною відмовою судді у доступі до правосуддя.

Перевіркою було встановлено, що суддя безпідставно відмовивши в прийнятті до розгляду касаційної скарги Хмельницької міської ради та у відновленні строку для подачі касаційної скарги, допустив непропорційне обмеження права на касаційне оскарження судового рішення.

Верховна Рада 29 вересня 2016 року ухвалила звільнити С.Мирошниченка з посади судді Вищого господарського суду України  відповідно до пункту 5 частини п’ятої статті 126 Конституції України.