Закон і Бізнес


Некомпетентна оцінка


№17 (1367) 28.04—09.05.2018
7388

Іноді складається враження, що люди, обрані міськими головами, за дуже короткий час стають фахівцями у будь-якій сфері суспільного життя. Навіть у розслідуванні кримінальних справ щодо підлеглих. З одним з таких випадків стикнулася суддя з Львівщини.


У зверненні до ВРП (№1972/0/6-18) суддя Дрогобицького міськрайонного суду Львівської області Зоряна Павлів повідомила про факт втручання в її діяльність з боку міського голови.

За її словами, за день до початку судового засідання щодо розгляду клопотання поліції про відсторонення від виконання службових обов’язків директора одного з комунальних підприємств міста на адресу суду надійшов лист за підписом міського голови Дрогобича. В листі, адресованому З.Павлів як слідчому судді, була висловлена думка з приводу клопотання поліції та кримінального провадження загалом.

Міський голова дав позитивну оцінку діям директора КП і заявив, що в діях чиновника при укладенні договору поставки нафтопродуктів на суму понад 15 млн грн. відсутні порушення вимог закону «Про публічні закупівлі». Тому він не може бути відсторонений від займаної посади.

На думку судді, лист є спробою незаконного впливу та тиску на неї. З.Павлів просить ВРП оцінити дії міського голови та вжити передбачених чинним законодавством заходів для недопущення фактів утручання в здійснення правосуддя.