Закон і Бізнес


У чужій справі не помічник


№16 (1366) 21.04—27.04.2018
5236

Ще до початку підготовчого судового засідання суддя з Вінниччини отримала від адвоката попередження про порушення Кримінально-процесуального кодексу. Проте звернення до головуючої у справі на цьому етапі є ніщо інше, як втручання в здійснення правосуддя.


Про такий випадок повідомила суддя Ямпільського районного суду Вінницької області Алла Любинецька-Онілова у зверненні до ВРП (№1899/0/6-18).

За її словами, під час розгляду провадження за обвинуваченням в одержанні хабара в особливо великих розмірах постановила ухвалу про проведення підготовчого засідання. Цього ж дня до суду надійшла заява-попередження від адвоката. В ній правник вимагав відмовити у затвердженні угоди про визнання винуватості, посилаючись на порушення, допущені під час досудового розслідування.

Служителька Феміди наголосила, що адвокат і його підзахисний не є учасниками підготовчого засідання, а заява містить ознаки втручання. А.Любинецька-Онілова просить ВРП вжити заходів щодо забезпечення належних умов для здійснення судочинства.