Закон і Бізнес


Анонс правових подій тижня 23 – 27 квітня


23.04.2018 08:54
2861

Цього тижня питання дисциплінарної відповідальності адвокатів вирішуватимуть на черговому засіданні ВКДКА, а АПУ проведе засідання кількох галузевих комітетів. Про ці та інші події читайте в анонсі від «ЗіБ».


23 квітня

Вища кваліфікаційна комісія суддів працюватиме у складі палати з питань добору і публічної служби суддів. Вирішуватимуться питання, пов’язані із відрядженням суддів до іншого суду того самого рівня і спеціалізації.

24 квітня

Збереться на засідання Вища рада правосуддя. Розглядатиметься питання звільнення 3-х суддів за загальними обставинами та 2-х — на підставі п.3 ч.6 ст.126 Конституції. Також ВРП заслухає 2 скарги на рішення Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів.

Вища кваліфікаційна комісія суддів працюватиме у складі колегій. Триватимуть співбесіди у межах кваліфікаційного оцінювання представників місцевих та апеляційних судів. На цей день запросили 40 суддів, стільки ж — на наступний, 22 — на четвер і 36 — на п’ятницю.

У Києві збереться комітет з трудового права Асоціації правників України. Засідання буде присвячене вимогам нового законодавства Європейського Союзу щодо захисту персональних даних (General Data Protection Regulation).

25 квітня

У столиці засідатиме комітет з питань ЗМІ та рекламного права Асоціації правників України. Обговорюватимуться новели процесуальних кодексів і перші результати судової практики у сфері медіа та Інтернет.

У Києві відбудеться засідання «Ескроу-рахунки та договори рахунків умовного зберігання». Захід організовує комітет з банківського, фінансового та страхового права спільно з комітетом з корпоративного права та фондового ринку Асоціації правників України.

У Кам’янець-Подільському розпочнеться дводенний семінар «Комунікаційна діяльність суду». Навчання проводять відділ підготовки суддів, Чернівецьке регіональне відділення Національної школи суддів спільно з українсько-канадським проектом підтримки судової реформи в Україні.

26 квітня

Засідатиме Вища рада правосуддя. Цього дня вона має звільнити 6-х суддів за загальними обставинами та одного — на підставі п.3 ч.6 ст.126 Конституції, а також розглянути одну скаргу на рішення Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів.

Розпочнеться чергове засідання Вищої кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури. Упродовж двох днів ВКДКА планує розглянути 23 скарги на рішення, дії та бездіяльність кваліфікаційно-дисциплінарних комісій адвокатури.

У Дніпрі відкриється конференція «Свобода вибору правил гри: не втрать своє право на арбітраж». У рамках заходу будуть презентовані нові регламенти Міжнародного комерційного арбітражного суду (ICAC) та Морської арбітражної комісії (МАК) при Торгово-промисловій палаті України.

27 квітня

У Запоріжжі пройде регіональна конференція Асоціації адвокатів України «Право&Бізнес». Захід дасть можливість адвокатам та бізнесу, регіональним представникам влади розглянути актуальні правові питання роботи адвоката. Зокрема, обговорити урядову стратегію управління у сфері охорони земель сільгосппризначення, питання актуальних змін до процесуального законодавства тощо.

У Сумах обговорюватимуть зміни до процесуальних кодексів. Цей круглий стіл збирає відділення Асоціації правників у Сумській області.

У Запоріжжі збереться круглий стіл «Реформа законодавства про банкрутство: формування належної практики». Під час заходу, який організовує Центр комерційного права спільно з Асоціацією правників України та іншими партнерами, обговорюватимуться, зокрема, проект Кодексу процедур банкрутства, деякі практичні аспекти та складні питання застосування законодавства про банкрутство.

Закон і Бізнес