Закон і Бізнес


Медична спецілізація


№16 (1366) 21.04—27.04.2018
4300

З березня до квітня цього року тривало друге спеціалізоване навчання для адвокатів, серед організаторів якого був і комітет медичного і фармацевтичного права та біоетики Національної асоціації адвокатів України.


Як повідомили «ЗіБ» у прес-службі НААУ, мета навчання – висвітлити теоретичні аспекти медичного права та розкрити особливості правозастосування і правореалізації у сфері охорони здоров’я, надаючи практичні інструменти та алгоритми адвокатам для роботи над медичними справами.

За 4 модулі, що тривали по два дні, адвокати мали можливість ознайомитись з широким спектром тем: від міжнародних стандартів, законодавства у сфері охорони здоров’я, правового статусу суб’єктів медичних правовідносин, обігу персональних даних до юридичної відповідальності, дефектів надання медичної допомоги, правового регулювання відносин в окремих сферах медицини.

Учасниками заходу були адвокати з усіх областей України, відібрані за конкурсом, що прагнули збагатитися знаннями та обмінятись досвідом. Тренери також пройшли добір, у результаті якого до участі було залучено провідних національних фахівців з медичного права.

Навчання завершилось урочистою церемонією з врученням сертифікатів як адвокатам – учасникам навчання, так і тренерам.