Закон і Бізнес


Про належні свідчення


№16 (1366) 21.04—27.04.2018
6684

Якщо три товариші відпочивали разом у бані, два з них не можуть свідчити на користь третього. Про це йдеться у постанові Апеляційного суду Чернігівської області від 21.03.2018.


Три товариші їхали автівкою з відпочинку а бані. Автомобіль зупинили 2 поліцейські, які запропонували водієві пройти перевірку на стан алкогольного сп’яніння за допомогою пристрою «Драгер». Пристрій показав наявність 1,11 проміле алкоголю, що перевищує норму. Щодо порушника був складений протокол. Водій відмовився його підписувати, а друзі счинили неабиякий галас. Аби вгамувати дебоширів, поліцейські були змушені викликати ще одного колегу для підсилення.

На підставі врученого водієві протоколу суд присудив штраф у розмірі 10 тис. 200 грн.

Вердикт водій оскаржив до апеляції, вказавши, правил дорожнього руху не порушував, а правоохоронці самі спровокували на конфлікт його та його друзів.

У постанові №740/114/18 апеляційний суд, дослідивши показання водія та його друзів, зазначив, що вказані особи знайомі між собою, мають гарні стосунки, разом відпочивали. Тож своїми показаннями свідки намагались допомогти водієві уникнути відповідальності. Співставивши показання свідків та поліцейських, суд вирішив залишити скаргу водія без задоволення.