Закон і Бізнес


Соромно, коли видно!

Відкриті купальники визнали посяганням на моральність


Туркменки і раніше нечасто з’являлися на пляжі у відкритих купальниках, а зараз якщо і захочуть — не зможуть.

№15 (1365) 14.04—20.04.2018
8730

У Туркменістані введена заборона на ввезення в країну жіночих купальників бікіні і шортів для подальшої реалізації. Офіційних коментарів поки що немає, але передбачається, що це пов’язано з кампанією боротьби за моральність у країні.


Продавці одягу повідомили журналістів, що приватні магазини розпродають купальники і шорти, які залишилися на складах, на митниці їх уже забороняють. «З наближенням купального сезону на ці товари зростає попит. Митники не пояснюють причини цієї заборони», — зазначило «Радіо Азатлик» (місцева служба «Радіо Свобода»).

Спроби отримати у митної служби Туркменістану офіційні коментарі з приводу цієї ситуації не дали результатів. При цьому співробітник митної служби, який розмовляв із журналістом на умовах анонімності, припустив, що таке рішення може бути пов’язане «з моральними нормами туркменів, тобто з тим, що туркменським дівчатам не личить носити купальники». Пояснити, чому заборону було введено саме зараз, він не зміг.

Видання відзначає, що останніми роками шорти стали дуже популярними як серед чоловіків, так і серед жінок. «Тепер туркменам, очевидно, доведеться відмовитися від комфортного для погодних умов Туркменістану одягу, де спека влітку може перевищувати 50°С», — припускає видання.

Нагадаємо: раніше працівницям державних установ і організацій країни заборонили з’являтися на роботі з нафарбованими нігтями і в золотих прикрасах. Також жінкам не рекомендували фарбувати волосся.