Закон і Бізнес


Хто побив суддю?


№15 (1365) 14.04—20.04.2018
5084

Партнер Ario Law Firm Євген Грушовець розповів під час брифінгу про перебіг слідства стосовно побиття у Полтаві судді Октябрського районного суду цього міста Лариси Гольник разом з її чоловіком.


За півтора року до цих подій саме вона продемонструвала відео, з якого видно, як особа, схожа на мера Полтави, намагається “домовитися” із суддею про закриття корупційного адміністративного провадження проти нього.

Як зазначив Є.Грушовець, який виступає адвокатом судді, відразу після вчинення нападу були внесені відомості до ЄРДР за ст.296 «Хуліганство» Кримінального кодексу. Л.Гольник визнано потерпілою. Однак, за словами адвоката, дотепер винних не встановлено.

«Правоохоронні органи повинні були розглядати усі версії злочину, у тому числі, можливо, з якихось побутових мотивів, але скоріш за все, у зв’язку з тим, що пані Лариса має статус судді», — зауважив Є.Грушовець. Він припускає, що злочинці «виконували замовлення за якусь винагороду».

Попри наявні у справі докази як-от велосипед, що був залишений на місці подій та з якого було отримано певні зразки, а також шапка, яка використовувалась нападником для прикриття, жодних значних результатів у розкритті злочину слідство не досягло. Більше того, вже на саму потерпілу, за словами адвоката, пишуться заяви, відкриваються кримінальні провадження…

Водночас, відсутність об’єктивного та справедливого покарання фактично дає право цим особам вчиняти інші злочини. «Єдиним якісним результатом у цій справі може бути лише те, що буде встановлено осіб, якими скоєно злочин і їх буде притягнуто до кримінальної відповідальності»,наголосив Є.Грушовець.