Закон і Бізнес


Відрядження будь-якою ціною


№14 (1364) 07.04—13.04.2018
5211

В Олевському районному суді Житомирської області заперечують про тиск на колегу, який збирається відправитися у відрядження до іншого суду. І вважають, що його звернення до Вищої ради правосуддя є тиском на колектив.


Як повідомляв «ЗіБ», у реєстрі ВРП міститься повідомлення судді Любомира Винара (№1092/2/6-18), який закидає своїм колегам намір перешкодити його відрядженню до Яворівського районного суду Львівської області.

Втім, як прокоментував нашому виданню цю ситуацію суддя-спікер Віктор Волощук, вказана інформація не відповідає дійсності, оскільки такої розмови, зі слів суддів, узагалі не відбувалось і бути не могло. Адже ця ситуація обговорювалася на зборах суддів та відображена у колективному зверненні до ВРП. Жодних заперечень щодо переводу Л.Винара до іншого суду на загальних підставах, відповідно до ст. 82 закону «Про судоустрій і статус суддів», не висловлювалося.

На думку суддів, їх колега поширив неправдиву інформацію стосовно них задля впливу на їхню принципову позицію щодо недоцільності його відрядження, і тим самим порушив Кодекс суддівської етики, що неприпустимо.