Закон і Бізнес


Приватні виконавці надто залежать від судів, - думка


30.03.2018 12:47
4200

Профільний закон про приватних виконавців складно сприймається споживачами їхніх послуг і передбачає занадто широкі можливості судів втручатися у виконавчу процедуру.


Про це в ході науково-практичної конференції «Реформа виконавчого провадження: сьогодення та перспективи», яка проходить в Києві, розповів болгарський приватний виконавець Катилин Попов, який брав активну участь в написанні профільного закону, передає кореспондент «Закон і Бізнес».

Він висловив надію на те, що обмеження повноважень приватних виконавців є тимчасовими і надалі повноваження приватних і державних виконавців зрівняються. Крім цього до цих пір не розроблені механізми швидкої та безперебійної передачі проваджень від державних виконавців приватним.

Втім, упевнений експерт, зазначені недоліки не применшують значення реформи і можуть бути виправлені шляхом внесення змін до законодавчих актів.

Свого часу європейські партнери України покладали великі надії на створення інституту приватних виконавців. Але коли цей інститут почав функціонувати, експерти побачили ряд законодавчих прорахунків.

Захід організовано Міністерством юстиції України, Асоціацією приватних виконавців України, Проектом USAID, Центром комерційного права.

Закон і Бізнес