Закон і Бізнес


З класикою жарти погані


№13 (1363) 31.03—06.04.2018
4498

Влада Китаю заборонила гумористичні ролики й пародії на художні твори. Заборона торкнулася як телебачення, так і блогерів.


На думку чиновників, подібний контент «підриває основні соціалістичні засади» і може загрожувати авторитету голови Сі Цзиньпіна. Згідно з документом регулятора в країні вводиться заборона на відеоролики, які «спотворюють, знущаються або ганьблять класичні літературні й художні твори».

За словами аналітика з Пекіна У Цзяня, тих, хто відмовиться підкорятися новим правилам, негайно звільнять або (у випадку з блогерами) заблокують, повідомляє Sounth China Morning Post з посиланням на інформагентство «Синьхуа».

Команда китайських блогерів-пародистів JustXiait, відома дубляжем сатиричних роликів, що містять фрагменти кінофільмів, вже видалила все відео в рамках «самоконтролю, очищення і поліпшення».

Рішення про посилення регулювання було прийняте після того, як Комуністична партія КНР передала обов’язки щодо контролю над новинними ресурсами, друком і відеоконтентом рекламному підрозділу.