Закон і Бізнес


ГРД не може вийти з процедури кваліфоцінювання суддів


В АПУ закликали ГРД та ВККС до діалогу та пошуку оптимальних шляхів налагодження співпраці.

28.03.2018 16:09
4838

Українське законодавство не передбачає можливості та механізму припинення участі Громадської ради доброчесності у процедурі кваліфікаційного оцінювання суддів.


Про це йдеться у відкритому зверненні Асоціації правників України, передає «Закон і Бізнес».

Нагадаємо, ГРД відмовилась виконувати приписи Регламенту Вищої кваліфікаційної комісії суддів України стосовно документів, які надсилаються до Комісії, та оголосила про припинення своєї участі у кваліфікаційному оцінюванні. У свою чергу, ВККС надала ГРД додаткові 10 робочих днів для усунення недоліків вже поданих документів та нагадала прості правила їх оформлення.

В Асоціації зауважили, що ситуація, яка склалася, негативно вплине як на цей процес, так і на рівень довіри суспільства і міжнародної спільноти до результатів такого оцінювання.

«ГРД – це інституція, обсяг повноважень та завдань якої визначено законом, і як інституція ГРД не може заявити про припинення виконання законодавчо визначених повноважень та завдань, для яких вона була створена. Тому Асоціація рекомендує своїм представникам у складі ГРД продовжувати виконувати обов’язки і сприяти врегулюванню ситуації», - йдеться у зверненні.

Закон і Бізнес