Закон і Бізнес


Названо переможців V Міжнародного конкурсу з комерційного арбітражу


28.03.2018 13:08
3067

23 березня 2018 р. у Києві відбувся Фінал та урочиста церемонія нагородження учасників V Міжнародного конкурсу з комерційного арбітражу, ініціатором якого п’ятий рік поспіль виступає МНА «Європейська арбітражна палата» (м. Брюссель, Бельгія).


У фінальному раунді турніру за першість змагалися команди Київського університету права НАНУ, Київського національного торгівельно-економічного університету та Національного університету «Одеська юридична академія».

Учасники команд приміряли на себе ролі міжнародних арбітрів, адже за умовами конкурсу під час фінальних дебатів вони  презентували свої арбітражні рішення в імпровізованому спорі, який розглядався в Міжнародному комерційному арбітражному суді при Європейській арбітражній палаті (ЄАП).

Конкурсні роботи та усні дебати оцінювали керуючі партнери провідних юридичних компаній, практикуючі адвокати, юристи, а саме:

• Геннадій Пампуха, президент Європейської арбітражної палати

• Микола Павлов, президент Української іноземної юридичної колегії

• Мар’яна Антонович, асоційований юрист компанії «Kinstellar»

• Тетяна Лежух, партнер юридичної фірми «Лежух і партнери»

• Ольга Поєдинок, голова Комітету з юридичної освітньої політики Асоціації адвокатів України, докторант кафедри міжнародного права Інституту міжнародних відносин

• Анастасія Нестеренко, юрист МЮФ «Integrites».

Після кропіткої роботи над письмовими роботами та напружених судових дебатів, які тривали понад 4 місяці, був нарешті визначений переможець! При підрахунку балів враховувались оцінки команд як за письмові роботи, так і за усні виступи команд.

Набравши найвищий бал перемогу здобула команда Київського університету права НАНУ у складі Вікторії Полторацької, Дар'ї Маленко, Дар'ї Третьякової та тренерів Олени Поліванової та Тамари Кортукової.

Друге місце посіла команда НУ «Одеська юридична академія» у складі Георгія Кравцуненка, Юрія Подченка, Соломії Музики та тренера  В’ячеслава Любашенка.

Почесне третє місце у змаганні завоювала команда у складі Анастасії Бойченко, Наталії Івоняк, Ольги Пакон, Олени Карпочевої та Сандри Тітової та тренера Олени Гончаренко.

Головний приз  – стажування в  ЄВРОПЕЙСЬКІЙ АРБІТРАЖНІЙ ПАЛАТІ у Брюсселі  та її партнера «AIA Belgium», отримав студент Національного університету «Острозька академія» Вадим Юдович, чиє конкурсне есе в індивідуальному конкурсі виявилося найкращим.

Учасникам конкурсу також було урочисто вручено сертифікати на проходження стажування у юридичних компаніях України.

Закон і Бізнес