Закон і Бізнес


Анонс правових подій тижня 26–30 березня


26.03.2018 09:01
2988

Цього тижня у Києві пройде практикум ААУ «Новели кримінального процесу. Чи зміниться життя?», а також круглий стіл АПУ «Що сталося з реформою інтелектуальної власності та де її шукати?». Про ці та інші події читайте в анонсі від «ЗіБ».


26 березня

Засідатиме друга дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя. У порядку денному — 4 дисциплінарні справи та 19 скарг на дії суддів.

У Києві пройде практикум «Новели кримінального процесу. Чи зміниться життя?». Це перший захід комітету Асоціації адвокатів України з кримінального права та процесу в цьому році. Адвокати-практики, судді та представники правоохоронних органів обміняються думками щодо нововведень.

27 березня

Працюватиме Вища рада правосуддя. Вона розгляне 4 заяви про звільнення суддів за загальними обставинами та 2 рішення дисциплінарних палат ВРП про звільнення на підставі п.3 ч.6 ст.126 Конституції.

Вища кваліфікаційна комісія суддів засідатиме у складі колегій. За результатами дослідження досьє суддів відбудуться співбесіди в межах кваліфікаційного оцінювання представників місцевих та апеляційних судів на відповідність займаним посадам. Співбесіди триватимуть 28 і 30 березня. Загалом за 3 дні члени комісії поспілкуються зі 148 суддями.

У столиці відбудеться засідання комітету з податкового та митного права Асоціації правників України. Воно присвячується новому порядку зупинення реєстрації податкових накладних, критеріям оцінки ризиків ступеня порушення норм податкового законодавства та останнім тенденціям судової практики.

У Львові відкриється семінар «Авторитет судової влади: доброчесність та компетентність судді як основні елементи довіри до суду». Захід організовує Львівське регіональне відділення Національної школи суддів.

У Чернівцях пройде семінар «Доступність та ефективність судового захисту за зміненим цивільним процесуальним законодавством України». Навчання проводитиме Чернівецьке регіональне відділення Національної школи суддів.

28 березня

Засідатиме третя дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя. Планується розглянути 7 дисциплінарних справ і стільки ж скарг на дії суддів.

29 березня

Збереться на засідання Вища рада правосуддя. Їй належить розглянути 2 скарги на рішення третьої дисциплінарної палати, а також відреагувати на повідомлення про втручання в правосуддя, що надійшло з Одеського апеляційного адміністративного суду.

У Києві пройде круглий стіл «Що сталося з реформою інтелектуальної власності та де її шукати?». У рамках засідання комітету з інтелектуальної власності Асоціації правників України обговорюватимуться законопроекти №№4614, 5699, 7538.

30 березня

У столиці відбудеться круглий стіл «Актуальні проблеми адміністративного судочинства в податкових спорах». Його проводитиме відділ підготовки суддів Національної школи суддів спільно з Асоціацією податкових радників та платформою TaxLink.

У Києві відкриється науково-практична конференція «Реформа виконавчого провадження: сьогодення та перспективи». Форум проводитимуть Міністерство юстиції спільно з Асоціацією приватних виконавців України і Київським національним університетом ім. Т.Шевченка за підтримки програми USAID «Нове правосуддя», проекту ЄС «Підтримка реформ юстиції і правосуддя в Україні» і Центру комерційного права.

В Одесі збереться круглий стіл «Зміни в процесуальному законодавстві: новели ЦПК, ГПК, КАС». Його проводитиме відділення Асоціації правників України в Одеській області.

Закон і Бізнес