Закон і Бізнес


У КПК змінено територіальну юрисдикцію для клопотань


22.03.2018 13:18
37814

Нардепам вдалося скасувати частину змін, внесених торік до КПК. Зокрема щодо визначення територіальної юрисдикції для розгляду клопотань слідчого або прокурора.


Так, сьогодні Верховна Рада прийняла закон «Про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України щодо уточнення деяких положень» (законопроект №8151), згідно з яким із КПК виключено положення про те, що подання клопотання щодо застосування заходів забезпечення кримінального провадження, проведення обшуку чи обрання запобіжних заходів, призначення експертизи здійснюється виключно на підставі ухвали слідчого судді і подається до місцевого загального суду, у межах територіальної юрисдикції якого знаходиться (зареєстрований) орган досудового розслідування як юридична особа. Зокрема, Законом внесено зміни до статей 132, 184, 234 КПК.

У Прикінцевих та перехідних положеннях Закону зазначено, що «клопотання слідчих, прокурорів про застосування забезпечення заходів кримінального провадження або проведення обшуків, які подані до відповідних судів до набрання чинності цим Законом, розглядаються в порядку, що діяв до набрання чинності цим Законом».

Закон і Бізнес