Закон і Бізнес


Звинувачення обвинуваченої


№10 (1360) 10.03—16.03.2018
6070

Служитель Феміди із Закарпаття постав перед нетиповою проблемою. Відповідач у кримінальному провадженні постійно вимагає відводу головуючого за неналежну поведінку під час засідань.


Суддя Міжгірського районного суду Закарпатської області Антон Гайдур у зверненні до Вищої ради правосуддя (№982/0/6-18) розповів про нестандартний випадок зі своєї практики. Так, під час кожного засідання з розгляду кримінального провадження за неналежне виконання професійних обов'язків медичним працівником, обвинувачена вимагає його відводу. Зокрема, під час останнього засідання вона учергове подала заяву про відвід головуючого, в якій повідомила, що звернулась до ВРП для притягнення його до дисциплінарної відповідальності за неналежну поведінку.

На думку судді, така заява має розцінюватись як неправомірний тиск на суд, шляхом ініціювання дисциплінарного провадження за очевидної відсутності правових підстав. Також ці дії є спробою уникнення кримінальної відповідальності та затягуванням строків винесення законного вироку щодо обвинуваченої.