Закон і Бізнес


Карабас розбушувався


№10 (1360) 10.03—16.03.2018
6557

Столична суддя зіштовхнулась з представниками компанії-трейдера, які наполегливо пропонували їй знижки за прийняте на їхню користь рішення. Після відмови в хід пішов шантаж та провокації.


У зверненні до Вищої ради правосуддя (№466/1/6-18) суддя Шевченківського районного суду м. Києва Олена Мєлєшак повідомила, що в процесі розгляду кримінального провадження, на адресу одного з членів її родини прийшло SMS повідомлення, в якому були запропоновані знижки на придбання квитків в компанії «Карабас». Більше того, пропозиція включала необмежену кількість квитків для всієї родини, родичів чи друзів.

О.Мєлєшак наголошує, що кримінальне провадження, яке розглядала колегія суддів під її головуванням, здійснюється щодо осіб, які мають безпосереднє відношення до зазначеної компанії.

Не отримавши відповіді, перед початком засідання у цій справі невідомі особи надіслали на її телефон повідомлення, в якому розказали про наявність впливових осіб в правоохоронних органах та відкрито погрожували створенням перешкод у проходженні майбутнього кваліфікаційного оцінювання шляхом направлення скарг у різні інстанції, зокрема до ВРП.

На думку судді, ці дії є прямим втручанням в процес здійснення правосуддя, оскільки вказаними особами навмисно створювались умови для її самовідводу від розгляду цього кримінального провадження.

Нагадаємо, раніше О. Мєлєшак вже зверталась до ВРП зі скаргою про втручання в її діяльність у цій же справі. Тоді їй на картку невідомі особи перерахували 5000 грн. без її відома.