Закон і Бізнес


Зв’язок через Бога


№9 (1359) 03.03—09.03.2018
3975

Мобільні й інтернет-провайдери у Великій Британії зможуть використовувати церковні шпилі, щоб забезпечувати зв’язком жителів сільських районів країни. Угоду про це підписали уряд країни та англіканська церква.


Уряд зобов’язався до 2022 року забезпечити по всій країні якісний мобільний зв’язок. Аналітики привітали угоду, але відзначили, що «диявол криється в деталях», — повідомляє Бі-Бі-Сі.

«Незрозуміло, як саме виглядатимуть комерційні відносини. Є багато історій про те, як власники землі в сільських районах вимагають в операторів гроші за доступ до деяких об’єктів, що призводить до погіршення й подорожчання зв’язку», — сказав головний аналітик дослідницької фірми Assembly Метью Гаветт.

Уряд заявив, що комерційні угоди укладатимуться на місцях між єпархія-ми й парафіями та мобільними операторами й інтернет-провайдерами, інших деталей поки що немає.

Дві третини англіканських церков розташовані в сільських районах — у центрі населених пунктів. Щонайменше 120 з них вже допомагають забезпечувати мобільне та інтернет-з’єднання в країні.

За даними британського медіарегулятора Ofcom, інтернет-з’єднання 4G для клієнтів усіх мобільних операторів зараз доступне на 43% території країни.