Закон і Бізнес


Пісок на рушнику

На пляж Сардинії не пустять зі своєю сумкою


Навряд чи модницям сподобається нововведення з орендованими сумками. Адже цей аксесуар теж обирають за кольором одягу.

№9 (1359) 03.03—09.03.2018
4881

Влада муніципалітету Стінтіно на північному заході острова Сардинія має намір ужити заходів, спрямованих на охорону популярного пляжу Ла Пелоза.


Ла Пелоза — один з найвідоміших і найкрасивіших пляжів у Італії та світі, який поступово зникає через великий приплив туристів, які свідомо або мимоволі виносять унікальний білосніжний пісок, що прилипає до пляжних рушників. Крім того, попри сувору заборону й штрафні санкції (від €500 до 3000), деякі недобросовісні туристи навмисно збирають дорогоцінний пісок, щоб мати як сувенір або продати на інтернет-аукціоні.

У зв’язку із цим, як повідомляє La Nuova Sardegna, вже влітку 2018-го мерія Стінтіно планує заборонити пронесення на пляж великих сумок. Натомість туристам запропонують орендувати прозору пляжну сумку. А замість рушників відпочивальники братимуть напрокат пляжні килимки або складані стільці.

Перспектива додаткових витрат обурила туристів, які звинуватили владу містечка в бажанні перетворити демократичний Стінтіно на «курорт для багатіїв».