Закон і Бізнес


Голлівуд відпочиває


Фото: youtube.com

№9 (1359) 03.03—09.03.2018
7099

Вражаючий випадок стався на Дніпропетровщині. Розглядаючи кримінальне провадження, головуючий наче став одним з головних героїв фільму про бойові дії. Режисером виявися депутат обласної ради.


Суддя Бабушкінського районного суду м.Дніпра Андрій Леонов у зверненні до Вищої ради правосуддя (№859/0/6-18) повідомив про погрозу фізичної розправи під час розгляду кримінальної справи. За його словами, влітку 2017 року депутат облради із 50 невідомими захопив приміщення суду. Протягом години вони не випускали самого суддю, помічника і секретаря засідання з кабінету, висловлювали образи та погрози розправою, вимагаючи відпустити з-під варти обвинуваченого. Головуючий змушений був звернутися до правоохоронців.

На виклик прибули співробітники патрульної поліції м.Дніпра, які через деякий час видворили зазначених осіб з приміщення суду.

18 лютого цього року до місця його постійного проживання приїхали той самий депутат, адвокат та близько 150 невідомих осіб на автомобілях з державними та червоно-чорними прапорами. Вони через гучномовець почали погрожувати А.Леонову вбивством та вимагали звільнити з-під варти їхнього побратима. Після цього невідомі стали підпалювати фаєри та кидати їх на дерев’яний навіс для автомобілів на подвір’ї.

Перед від’їздом депутат підпалив смолоскип і кинув його на дах дерев’яного навісу. Смолоскип пробив дах, але, на щастя, не загорівся через вологу погоду. Ці дії були зафіксовані на відео, яке розміщене в Інтернеті.

Але момент жбурляння підпалених ганчірок на навіс було видалено. Потрапити на територію завадили лише собаки.

А.Леонов наголошує, що таким чином його схиляють до винесення неправосудного рішення.