Закон і Бізнес


Засідання ВРП 27 лютого 2018 року (порядок денний, відео)


27.02.2018 10:01
4404

Під час засідання 27 лютого Вища рада правосуддя розглядає матеріали про звільнення суддів, оскарження притягнення до відповідальності та закриття дисциплінарного провадження, а також повідомлення про втручання в діяльність суддів і висновки членів ВРП.


Порядок денний № 13

засідання Вищої ради правосуддя

27 лютого 2018 року

1. Розгляд матеріалів щодо звільнення суддів з посад за загальними обставинами:

– у зв’язку із поданням заяви про звільнення за власним бажанням:

1. Скріпніка Анатолія Івановича – судді Донецького окружного адміністративного суду;

(Доповідач – член Вищої ради правосуддя Беляневич В.Е.)

2. Марченко Оксани Анатоліївни – судді Донецького апеляційного господарського суду.

(Доповідач – член Вищої ради правосуддя Шапран В.В.)

2. Розгляд скарги Подчищаліна Євгена Володимировича на рішення Другої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 23 жовтня 2017 року № 3381/2дп/15-17.

(Доповідач – член Вищої ради правосуддя Бенедисюк І.М.)

3. Розгляд скарги Бабій Ірини Михайлівни, представника судді Галицького районного суду міста Львова КОТЕЛЬВИ Катерини Олександрівни на рішення Третьої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 26 липня 2017 року № 2241/3дп/15-17 про притягнення судді до дисциплінарної відповідальності.

(Доповідач – член Вищої ради правосуддя Малашенкова Т.М.)

4. Розгляд скарги судді Дарницького районного суду міста Києва КИРИЧЕНКО Наталії Олексіївни на рішення Першої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 16 листопада 2017 року № 3692/1дп/15-17 про притягнення її до дисциплінарної відповідальності.

(Доповідач – член Вищої ради правосуддя Малашенкова Т.М.)

5. Розгляд скарги судді Галицького районного суду міста Львова РАДЧЕНКА В.Є. на рішення Першої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя № 3942/1 /дп/15-17 від 7 грудня 2017 року про притягнення судді Радченка В. Є. до дисциплінарної відповідальності.

(Доповідач – член Вищої ради правосуддя Худик М.П.)

6. Розгляд скарги Чуба Сергія Дмитровича на рішення Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів від 27 вересня 2017 року № 149дп-17 про закриття дисциплінарного провадження щодо прокурора Дергачівської місцевої прокуратури Харківської області ГАСАНОВА Ілгара Джоліла огли.

(Доповідач – член Вищої ради правосуддя Лесько А.О.)

7. Розгляд повідомлення судді Дрогобицького міськрайонного суду Львівської області КУРУС Руслани Іванівни про втручання у її діяльність як судді щодо здійснення правосуддя;

(Доповідач – член Вищої ради правосуддя Лесько А.О.)

8. Про затвердження висновків членів Вищої ради правосуддя про відсутність підстав для вжиття заходів щодо забезпечення незалежності суддів та авторитету правосуддя:

1) за повідомленням судді Березанського районного суду Миколаївської області ГАПОНЕНКО Наталії Олександрівни про втручання у її діяльність як судді щодо здійснення правосуддя;

2) за повідомленням судді Згурівського районного суду Київської області ХИЖНОГО Романа Віталійовича про втручання в його діяльність як судді щодо здійснення правосуддя.

(Доповідач – Голова Вищої ради правосуддя Бенедисюк І.М.)

9. Розгляд заяви члена Вищої ради правосуддя Лесько Алли Олексіївни.

(Доповідач – Голова Вищої ради правосуддя Бенедисюк І.М.)

10. Різне.

Закон і Бізнес