Закон і Бізнес


У Києві вп’яте відбудеться конкурс з комерційного арбітражу


26.02.2018 17:46
3404

13 березня у столиці розпочнуться усні дебати V Міжнародного конкурсу з комерційного арбітражу. Це змагання традиційно проводить Європейська арбітражна палата серед студентів юридичних факультетів українських ВНЗ.


Як повідомили виданню «Закон і Бізнес» організатори, учасники конкурсу змоделюють судові засідання з розгляду спору в міжнародному арбітражі (за регламентом Міжнародного комерційного арбітражного суду при ЄАП).

Цьогоріч учасникам необхідно буде підготувати меморандуми відповідно до оприлюдненого кейсу, а також виступити у якості позивача та відповідача в «арбітражному процесі». У межах усних дебатів команди мають презентувати свою правову позицію перед судом, продемонструвати рівень ораторської майстерності та переконливості, здатність відповідати на питання, а також манеру поведінки перед складом арбітражу.

Цьогоріч у двобої зійдуться збірні таких ВНЗ:

– Національний університет внутрішніх справ Vs. Національний університет «Одеська юридична академія»;

– Київський національний торговельно-економічний університет Vs. Одеський національний університет імені І. Мечникова;

– Ужгородський національний університет Vs. Чернівецький національний університет імені Ю. Федьковича;

– Національний університет «Острозька академія» Vs. Київський університет права НАН України.

Завдяки конкурсу студенти мають змогу підвищити рівень знань і розвинути практичні навички у сфері міжнародного права та комерційного арбітражу, а також навчитися правильно складати юридичні документи, глибше розуміти законодавство, і, головне, здобути досвід публічних виступів.

Усні дебати проходитимуть у кілька етапів:

13 березня – відбірковий тур (дебати команд, відбір команд  для участі в півфіналі);

22березня – півфінал (дебати команд, відбір команд  для участі в фіналі);

23 березня – фінал.

Дебати відбудуться за адресою: м. Київ, вул. Мельникова, 36 (зал засідань Інституту міжнародних відносин). Оскільки такі судові дебати є відкритими, взяти участь як глядач можна за попередньою реєстрацією за посиланням.

Оцінювати виступи команд будуть адвокати, юристи, професійні судді.

Кращі студенти будуть відзначені спеціальними сертифікатами на проходження стажування у провідних юридичних компаніях України та Європи, зокрема, у офісі Європейської арбітражної палати в Брюсселі.

Закон і Бізнес