Закон і Бізнес


У ВККС нагадали, що буде з суддями, які провалять іспит


26.02.2018 14:33
12858

У Вищій кваліфікаційній комісії суддів зазначили, що судді, які не набрали 50% балів за іспит, до наступного етапу допущені не будуть.


Про це, зокрема, нагадали у ВККС сьогодні перед початком дворівневого іспиту для чергової групи суддів з 62 осіб, передає «Закон і Бізнес».

«Щоб успішно скласти іспит суддя повинен набрати не менше 50% балів від максимальної кількості балів за іспит. Щоб успішно пройти оцінювання в цілому суддя повинен набрати не менше 2/3 від максимально можливої кількості балів за всі оцінювання», – зазначив член ВККС Станіслав Щотка.

За даними прес-служби ВККС, наразі кваліфікаційний іспит склали 353 суддів місцевих та апеляційних судів України. Загалом до 15 березня іспит складуть 990 суддів зі всієї України. Результати анонімного письмового тестування 58 суддів місцевих судів та 295 суддів апеляційних судів вже розміщені на сайті ВККС. Щодо практичних завдань, то відомі результати робіт лише перших 57 учасників іспиту. Інші виконані практичні завдання наразі перевіряють члени ВККС.

Під час кваліфікаційного оцінювання робота і поведінка суддів місцевих та апеляційних судів оцінюється за критеріями компетентності (професійна, особиста, соціальна), доброчесності та професійної етики. Загальна кількість балів при оцінюванні дорівнює 1000, які розподіляються за критеріями: професійна компетентність — 300 балів, особиста компетентність — 100 балів, соціальна компетентність — 100 балів; професійна етика — 250 балів, доброчесність — 250 балів.

Голова ВККС Сергій Козьяков зазначив, що 22 лютого 2018 року проходження кваліфікаційного оцінювання розпочала наступна група з 1790 суддів.

У ВККС також зазначили, що кваліфікаційне оцінювання є обов’язковим для всіх 5700 суддів місцевих та апеляційних судів. Відмова від оцінювання або неуспішне його проходження, є причиною для звільнення судді.

Закон і Бізнес