Закон і Бізнес


Анонс правових подій тижня 26 лютого – 3 березня


26.02.2018 09:01
2914

Цього тижня ВКДКА розгляне питання про переведення суддів ВСУ, ВСС, ВГС до інших судів без конкурсу. Вища школа адвокатури проведе низку семінарів. Про ці та інші події читайте в анонсі від «ЗіБ».


26 лютого

Працюватиме друга дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя. Вона має вивчити 6 дисциплінарних справ і проаналізувати 15 скарг на дії суддів.

27 лютого

Збереться на засідання Вища рада правосуддя. На порядку денному — 4 скарги на висновки дисциплінарних палат Ради та 2 — щодо рішень Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів. Крім того, планується відреагувати на повідомлення про втручання в діяльність судді, що надійшло з Дрогобицького міськрайонного суду Львівської області.

Вища кваліфікаційна комісія суддів засідатиме у складі палати з питань добору і публічної служби суддів із залученням членів кваліфікаційної палати. Розглядатиметься питання щодо рекомендування суддів Верховного Суду України та Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних і кримінальних справ для переведення на посаду судді до іншої установи того самого або нижчого рівня без конкурсу.

В Одесі пройде семінар «Суд і медіація: можливості та перспективи». Захід проводять відділ підготовки суддів, Одеське регіональне відділення Національної школи суддів спільно з ГС «Українська академія медіації».

28 лютого

Працюватиме третя дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя. Вона має визначитися з наявністю підстав для відкриття дисциплінарних справ за 34-ма скаргами на дії суддів.

1 березня

Вища рада правосуддя засідатиме в пленарному режимі. Заплановано розглянути подання про тимчасове відсторонення судді Дарницького районного суду м.Києва, а також повідомлення про втручання, що надійшло з Дзержинського районного суду м.Кривого Рогу Дніпропетровської області.

Ще одне засідання проведе палата з питань добору і публічної служби суддів Вищої кваліфікаційної комісії суддів. Цього дня розглядатиметься питання щодо переведення суддів Вищого господарського суду на посади в іншому суді того самого або нижчого рівня без конкурсу.

У Дніпрі відбудеться семінар «Судова практика застосування угоди про примирення обвинуваченого з потерпілим». Навчання для суддів місцевих загальних судів проводить Дніпропетровське регіональне відділення Національної школи суддів.

2 березня

У столиці розпочнеться дводенний семінар «Адвокатська техніка у кримінальних справах». Викладач — ректор Вищої школи адвокатури Ярослав Зейкан.

У Києві стартує дводенний семінар «Проблемні питання цивільного права в адвокатській практиці». Слухачі заходу, який проводить Вища школа адвокатури, матимуть нагоду поспілкуватися з професором, д.ю.н. Зориславою Ромовською.

Також у столиці розпочнеться триденний семінар «Експертні психологічні дослідження у судово-слідчій та адвокатській практиці». Під час курсу, який організовує Вища школа адвокатури, слухачі дізнаються про умови, за яких доцільно призначати судову психологічну експертизу.

У Харківському апеляційному адміністративному суді проведуть загальноукраїнський семінар «Практичні засади застосування новел КАС України». Захід організований спільно з Харківським регіональним відділенням Національної школи суддів.

3 березня

У Києві розпочнеться семінар «Актуальні питання застосування практики ЄСПЛ в адвокатській діяльності». Викладач дводенного курсу — перший проректор Вищої школи адвокатури, голова Вищої кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури, доцент, к.ю.н. Олександр Дроздов. 

Закон і Бізнес