Закон і Бізнес


ВСС і Канада співпрацюватимуть у сфері ювенальної юстиції


13.12.2012 10:24
2971

Вчора, 12 грудня, між Вищим спеціалізованим судом України з розгляду цивільних і кримінальних справ та українсько-канадським проектом «Реформування системи кримінальної юстиції щодо неповнолітніх в Україні» було укладено угоду про партнерство.


Цю угоду підписали виконуючий обов’язки Голови ВССУ Станіслав Міщенко та директор проекту «Реформування системи кримінальної юстиції щодо неповнолітніх в Україні» Таня Сенфорд Аммар.

Сторони домовилися про розвиток подальшого співробітництва у напрямі реформування системи кримінальної юстиції щодо неповнолітніх.

Об’єднання зусиль ВССУ та проекту, наголосив Станіслав Міщенко, сприятиме побудові в Україні повноцінної системи ювенальної юстиції, спроможної забезпечити законність, обґрунтованість та ефективність кожного рішення стосовно дитини, яка потрапила у конфлікт із законом.

«Беручи до уваги досвід інших країн у цій сфері, а також міжнародну практику, ВССУ налаштований на продуктивну співпрацю та активну взаємодію з метою вирішення зазначеної проблеми та утвердження принципів гуманізму і демократії», –  зауважив Cтаніслав Міщенко.

Після церемонії підписання директор проекту Таня Сенфорд Аммар зазначила, що цей документ лише формалізує співпрацю між проектом та ВССУ, яка розпочалася ще з часу створення суду касаційної інстанції. Водночас пані Сенфорд відзначила активну роботу суддів ВССУ, зокрема секретаря судової палати у кримінальних справах Світлани Орлової, Валерія Швеця та Наталії Квасневської, які були залучені до робочої групи з розробки Методичних рекомендацій для суддів з питань здійснення кримінального провадження щодо неповнолітніх. Подальша співпраця, впевнена директор проекту, забезпечить реалізацію положень затвердженої Концепції розвитку системи кримінальної юстиції щодо неповнолітніх в Україні.