Закон і Бізнес


НААУ пропонує адвокатам долучитися до культури Pro Bono


23.02.2018 13:53
3813

Національна асоціація адвокатів України спільно із Простором Pro Bono з метою розвитку культури Pro Bono в Україні надають нові можливості для соціально відповідальних адвокатів.


Як повідомили «ЗіБ» у прес-службі НААУ, відтепер кожен адвокат, який надає чи бажає надавати правову допомогу на умовах Pro Bono, зможе:

– заявити про свою готовність надавати правову допомогу на умовах Pro Bono та отримати відповідну відмітку «Pro Bono» в особистому профайлі в ЄРАУ, що буде свідчити про це;

– отримувати інформацію про нові справи, за якими потребується правова допомога на умовах Pro Bono;

– поширити за допомогою ресурсів НААУ та Простору Pro Bono інформацію про свої справи, за якими надається чи була надана правова допомога на умовах Pro Bono.

У НААУ поінформували, що для цього адвокату необхідно:

– ознайомитися та погодитися з умовами взаємодії з Простором Pro Bono;

– написати заяву про бажання надавати правову допомогу на умовах Pro Bono та віддати її на опрацювання оператору місцевої Ради адвокатів для того, щоб оператор натиснув кнопку «Pro Bono», і в особистому про файлі адвоката з’явилась відповідна відмітка (зразок тут).

«Кнопка «Pro Bono» – нова функція на сайті НААУ, метою якої є налагодження співпраці між Простором Pro Bono та адвокатами, які надають правову допомогу для вирішення соціально важливих справ на умовах Pro Bono», – ідеться в повідомленні НААУ.

При цьому в Асоціації зазначили, що з березня цього року у своєму особистому кабінеті на сайті НААУ кожен адвокат зможе активувати кнопку самостійно.

Відтак адвокати  отримуватимуть повідомлення про нові справи, за якими потребується правова допомога на умовах Pro Bono. Взяти справу в роботу та повідомити про її результати можна згідно з вказаними умовами.

Також із березня працюватиме пул кураторів, які координуватимуть процес передачі справ, що потребують правової допомоги на умовах Pro Bono.

«Якщо Ви адвокат, який уже надавав правову допомогу на умовах Pro Bono, візьміть участь у дослідженні поширення культури Pro Bono серед адвокатів, розкажіть про свої справи! Для цього ми пропонуємо Вам заповнити форму Pro Bono», – звернулася НААУ до адвокатів. Завдяки такому дослідженню Асоціація хоче з’ясувати, наскільки культура «Pro Bono» поширена серед адвокатів.

Закон і Бізнес