Закон і Бізнес


НААУ хоче отримати висновки Венеціанської комісії

…щодо законопроекту про адвокатуру


22.02.2018 12:23
3408

Адвокатура не згодна з тіньовим способом розробки профільного законопроекту і наполягатиме на тому, щоб процес був демократичним та відповідав європейським стандартам. Інституційно на даному етапі такий процес може забезпечити Венеціанська комісія.


Таку думку висловила голова Національної асоціації адвокатів України, Ради адвокатів України Лідія Ізовітова на зустрічі із спеціальним радником Генерального секретаря Ради Європи Режі Брійя. Темою зустрічі стала організація процесу реформи адвокатури, підготовка проекту змін до закону «Про адвокатуру та адвокатську діяльність», а також подальша співпраця з РЄ з метою проведення реформ правосуддя в Україні.

Голова НААУ поінформувала про перебіг підготовки змін до чинного профільного закону в форматах Ради з питань судової реформи та Робочої групи з питань адвокатури, прокуратури та БПД. Окремо було приділено увагу висновкам експертів, які підготували Звіт по результатах оцінки потреб адвокатського самоврядування в Україні та Звіт стосовно законопроекту. При цьому Л.Ізовітова додала, що українська адвокатура очікує на висновки Венеціанської комісії щодо відповідності законопроекту стандартам РЄ у світлі вже наданих рекомендацій 2011 року.

У зустрічі взяли також участь заступник голови НААУ, РАУ Валентин Гвоздій, голова Комітету з міжнародних зв’язків Іван Гречківський, голова Секретаріату НААУ Вадим Красник, голова Комітету з верховенства права Марина Ставнійчук, заступник голови ради адвокатів Луганської області Олександр Готін.

Закон і Бізнес