Закон і Бізнес


Суд скасував вирок Васильцю і Тімоніну


21.02.2018 15:11
4771

Сьогодні, 21 лютого, Апеляційний суд Києва скасував вирок журналістам Дмитру Васильцю і Євгену Тімоніну, засудженим до 9 років позбавлення волі. Суд направив справу на новий розгляд і змінив запобіжний захід.


Як відомо, вироком Андрушівського районного суду Житомирської області журналісти Д.Василець і Є.Тімонін визнані винними, зокрема в тому, що надали «інше (технічне) сприяння діяльності терористичної організації» (ч.1 ст.258-3 КК).

20 жовтня 2017 року ЄСПЛ узяв до розгляду скаргу на незаконне утримання Д.Васильця і Є.Тімоніна під вартою під час досудового розслідування.

Крім того, у зв’язку з цією справою Шевченківський суд м.Києва зобов'язав Службу безпеки України внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань заяву про злочин, склад якого передбачений ст.258-3 Кримінального кодексу. І встановити, чи не сприяла сама СБУ діяльності терористів. Справа в тому, що нікому раніше невідомий Youtube канал, на якому будь-яка людина, вказавши пароль, могла публікувати все, що завгодно, після гучної спецоперації СБУ став популярний, і кількість його переглядів збільшилася.

Закон і Бізнес