Закон і Бізнес


Спецрадник від РЄ розбиратиметься з реформуванням адвокатури


16.02.2018 10:08
3741

Рада Європи звернула увагу на проблеми, що виникли з реформуванням адвокатури в Україні, і вже 21 лютого спеціальний радник Генерального секретаря РЄ Турбйорна Ягланда Режі Брійя обговорюватиме це питання, зокрема, з представниками НААУ.


Про це повідомили в Національній асоціації адвокатів України, передає «Закон і Бізнес».

«Така місія є відповіддю на звернення НААУ стосовно звіту експертів РЄ за результатами оцінювання потреб адвокатського самоврядування в Україні, який був презентований в Києві 14 грудня та викликав численні заперечення з боку адвокатури. Звернення НААУ було направлено до генсека РЄ разом із систематизованими зауваженнями до цього документу», – ідеться в повідомленні НААУ.

Відповідно до листа пана Брія, темою розмови стануть як, власне, звіт, так і загалом політика захисту прав адвокатів та гарантій адвокатської діяльності в Україні.

Нагадаємо, голова НААУ, РАУ Лідія Ізовітова під час презентації звіту за участю голови офісу Ради Європи в Україні заявила, що зазначений звіт, підготовлений міжнародними експертами в рамках проекту «Консолідація реформи в сфері юстиції» Ради Європи, пропонує відступ від європейських стандартів.

Закон і Бізнес